Ingrediencia: Butyrospermum Parkii - Bambucké maslo

Bambucké maslo, Shea butter, či maslo Karité sa získava z orechov stromov Vitellaria paradoxa. Je to tuk slonovinovej farby, zložený najmä z kyseliny starovej, kyseliny olejovej a je bohatý na vitamína A, E a F. Najväčšími producentmi bambuckého masla je Turecko a africké krajiny ako Nigéria, Ghana, či Mali.

Toto maslo sa teší obľube u mnohých výrobcov kozmetiky. Niet divu, má úžasné vlastnosti. Topí sa pri telesnej teplote a vynikaúco sa vstrebáva do pokožky. Pleť hydratuje a premasťuje. Lieči kožné problémy ako psoriáza či akné. Postará sa o jazvy, strie a aj o celulitidu. Má protizápalové, zvláčňujúce a zvlhčujúce vlastnosti. Taktiež sa môže použiť ako slabší opaľovací krém (SPF 6), pre jeho schopnosť absorpcie UV. Je obľúbený aj vo vlasovej kozmetike. Vlasom dodá lesk, hydratuje ich, zlepšuje ich kvalitu, zároveň vlasy chráni pred silným slnečným žiarením alebo pred úpravou vlasov teplom (fén, kulma, žehlička).

Bambucké maslo je preto jedným z najdôležitejších prísad našich výrobkov. Má vysoké precento zastúpenia v našich telových maslách, mydlách a balzamoch na pery. Určite ich vyskúšajte :)

Katarína&Martina

foto: sheabutter.com